Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиненият за банковия обир в Дупница: Беше импулсивно и глупаво, имам тежки кредити!

Окръжният съд в Кюстендил наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на Крум Йорданов, обвинен в банков обир за близо 54 000 лева. Грабежът беше извършен на 17 юни, малко след 14.00 ч. от банков офис в центъра на Дупница. Мъжът беше заключен от касиерката в касовото помещение, но след стрелба с личния си пистолет, успя да се измъкне и избяга. Час и половина по-късно беше задържан.

Крум Йорданов е 40-годишен, неосъждан, психолог по образование. Живее на семейни начала с жена, от която има две малолетни деца, стана ясно на днешното заседание. Йордан е работил 19 години в системата на МВР, по неофициална информация - към КАТ-София. "Беше импулсивно и глупаво действие. Изпаднал съм в изключително затруднено положение, което не пожелавам и на най-големия си враг. Не помня много от случилото се, не зная къде съм хвърлил пистолета. Показах на полицаите къде съм оставил парите", каза пред съда Йорданов.

"Действията бяха напълно неосъзнати. Нямах дори ръкавици на ръцете, ползвах собственото си оръжие. Не съм мислил въобще за последствията. Две-три години съм на лекарства, имам тежки кредити, жена ми - също. Ако остана под домашен арест, поне ще мога да гледам децата, докато жена ми ходи на работа, защото нямаме една стотинка", каза пред съда Йорданов. Предвид обаче високата обществена опасност и дързостта, с което е извършено престъплението, съдът постанови постоянното задържане на Йорданов под стража.

Решението на съда може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред САС.

Прокуратурата уточни, че в НК е предвиденото наказание за това престъпление е от 5 до 15 години лишаване от свобода. Съдът би могъл да наложи и наказание за конфискация на до една втора от имуществото на извършителя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във