Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиняем, държал акцизни стоки без бандерол, е предаден на съд

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Д. Г. за това, че държал акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква съгласно Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, а именно 58 кг. и 200 гр. тютюневи изделия за пушене (тютюн за водна лула), на обща стойност 12 436 лева, с обща стойност на дължимия акциз в размер на 8 846,40 лева - престъпление по чл. 234, ал. 1, пр. 2 от НК.

На 17 януари 2020 г., около 17,40 ч., полицейски служители при 7 РУ-СДВР се намирали в ж.к. „Младост“, гр. София. Те осъществявали служебните си задължения като инспектори в сектор "Противодействие на икономическата престъпност“.

В хода на извършвана проверка за незаконно държане и продажба на акцизни стоки без бандерол, полицейските служители забелязали обвиняемия Д. Г. Те го приканили да представи документ за самоличност и в случай, че държи вещи, чието държане е забранено от закона, да ги предаде. Обвиняемият представил документ за самоличност и заявил пред полицаите, че носи в себе си акцизни стоки без бандерол (тютюневи изделия за пушене). Той ги предал на полицейските служители, за което бил съставен и протокол за доброволно предаване. Същевременно, Д. Г. казал пред полицейските служители, че в мазе - прилежащо към жилището му, също държал акцизни стоки (тютюневи изделия) без бандерол.

Било извършено претърсване и изземване в мазето, ползвано от обвиняемия Д. Г., при което били установени и съответно иззети акцизни стоки без бандерол - тютюневи изделия за пушене (тютюн за водна лула), с различни опаковки, тегло, марки и пазарна стойност.

В хода на разследването било установено, че всички вещи държани от обвиняемия Д. Г. представляват общо 58 кг. и 200 гр. тютюневи изделия за пушене (тютюн за водна лула). Като общата стойност на инкриминираните акцизни стоки без бандерол възлиза на 12 436 лева, а общата стойност на дължимия акциз - 8 846,40 лева.

По отношение на обвиняемия била взета мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои делото срещу него да продължи в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във