Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиняем, пречил на полицаи да изпълнят задълженията си, отива на съд

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт спрямо обвиняемия Г. М., на 26 г., за това, че противозаконно пречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си - престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК, както и за хулиганство - престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 22 септември 2020 г., в жк. „Левски Г“, София, полицейски служители при 5 РУ-СДВР предприели действия по извършване на проверка и поискали личните документи на обвиняемия Г. М. и на А. А. Обвиняемият не предоставил личните си документи на полицаите. Докато те извършвали проверка на А. А., Г. М. се отдръпнал и поставил в устата си неустановен предмет, който глътнал. Веднага след това започнал да крещи обидни реплики и се затичал. Един от полицейските служители издал устно разпореждане към обвиняемия: „Стой на място!“, но той не изпълнил разпореждането и продължил да тича и да крещи още обидни думи към полицаите. Те подгонили Г. М. и го хванали. При опит да му бъдат поставени белезници, обвиняемият оказал яростна съпротива. Той започнал да бута полицаите, опитвайки се да избяга и правейки опит да удари един от тях. Въпреки оказаната съпротива, полицаите поставили белезници на Г. М.

Обвиняемият бил транспортиран до 5 РУ-СДВР, където отново проявил агресия, като почнал да рита седалките на патрулния автомобил. След като бил свален от автомобила, той заявил, че му е много лошо. Полицейските служители го попитали какво е веществото, което по-рано е погълнал, на което Г. М. отговорил, че не знае. На място бил извикан екип на Бърза помощ, който откарал обвиняемия в болница. Там той бил настанен в отделение по токсикология.

По случая е образувано досъдебно производство, спрямо Г. М. е взета мярка за неотклонение „подписка“. Предстои делото да продължи в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във