Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиняем за държане на хероин остава в ареста

По искане на Окръжна прокуратура-Кюстендил съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия К.М. (на 51 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по НК.

Мъжът е бил задържан след проведена полицейска операция в с. Коняво, област Кюстендил. В туристически сак е било открито бежово-кафяво прахообразно вещество, разпределено в 29 пакета с еднаква правоъгълна форма. При извършения наркотест то реагирало на хероин. Общото му количество е 16,010 кг.

По случая е било проведеното разследване и оперативно-издирвателни мероприятия.

С постановление на наблюдаващия прокурор К.М. е бил привлечен в качеството на обвиняем по образувано досъдебно производство и задържан до 72 часа.

В днешното заседание съдът е приел, че е налице обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, както и опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление. Деянието се отличава с изключително високата степен на обществена опасност, особената специфика на осъществяването му и е било извършено от К.М. при условията на опасен рецидив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във