Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиняем за отглеждане на коноп e предаден на съд

Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Сандански внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.Т. за извършено от него престъпление по НК.

През лятото на 2019 г. обвиняемият често посещавал роднините си в с. Горно Спанчево, община Сандански. По време на разходка из околностите открил нива, в която имало засадени 18 растения от рода на конопа. Споделил за нея на приятеля си А.П. Двамата започнали да полагат грижи по отглеждането им – поливане и торене. Към края на м. август 2019 г. растенията достигнали височина от 120 до 170 см.

На 29 август 2019 г. нивата била открита в хода на специализирана полицейска операция. Незабавно била сформирана оперативна група с участието на разследващ полицай. Извършен бил оглед на местопроизшествието, при който били установени растения от рода на конопа, засадени в торопочвена смес. Те били поставени в черни платнени чували, плътно вкопани в дупки в земята. При тестването им с полеви наркотест същите реагирали положително на канабис. Общото тегло на дрогата в сухо състояние е 1,656 килограма, на стойност 6 624 лева.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във