Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиняем за палеж на автомобили в столицата остава в ареста

Състав на Софийски апелативен съд е оставил без уважение жалбата на обвиняемия В.С. (на 28 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 330, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. Досъдебното производство срещу него се води от Софийска градска прокуратура за предизвикан палеж в столицата.

Около полунощ на 08.06.2020 г., на паркинг в района на жилищен блок в ж.к. „Полигона“, обвиняемият С. запалил лек автомобил „Дачия“. В резултат на действията му колата напълно изгоряла. Освен това имало опасност пожарът да се разпростре и върху друго имущество със значителна стойност. Частично са обгорели намиращите се в близост леки автомобили „Фолксваген“ и „Мерцедес“. Още една кола - м. „Ауди“, била полята със запалителна течност, но не се възпламенила.

След извършване на престъпното деяние В.С. се укрил и бил обявен за общодържавно издирване. Две седмици по-късно той бил установен и задържан.

В хода на разследването е било изяснено, че мъжът предварително се подготвил за палежа - снабдил се със запалителна течност, като смесил няколко вида горива. По време на проведения разпит той е направил самопризнания, като заявил, че причината за действията му е ревност.

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора от Софийска апелативна прокуратура относно наложената на обвиняемия мярка за неотклонение „задържане под стража“ от първоинстанционния съд. Както инкриминираното деяние, така и деецът са с висока степен на обществена опасност.

Действията по разследването продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във