Параграф22 Weekly

§22 Новини

Обвиняем за убийството на банков служител остава в ареста

Окръжният съд в Бургас потвърди за втори път наложената на Любомир Симеонов мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем за убийство на банков служител, извършено на 23 септември 2013 г. На същата дата е привлечен като обвиняем, след като сам се е предал на органите на властта, съобщиха от съдебната институция. На 26 септември 2013 г. Окръжен съд - Бургас взе спрямо него най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.


Симеонов и защитникът му поискаха отново мярката за неотклонение да бъде изменена в по-лека - подписка, парична гаранция или домашен арест. Аргументите им за това бяха, че не съществува опасност Симеонов да се укрие, да напусне страната или да извърши друго престъпление предвид факта, че се е предал доброволно и не отрича извършеното от него престъпно деяние. Те помолиха съда за изменение на наложената мярка, за да може Симеонов да се снабди с документи необходими му за други 3 граждански дела и да подготви максимално добре защитата си по тях.


Представителят на Окръжна прокуратура - Бургас се противопостави на искането, като посочи, че разследването срещу Симеонов е приключило и предстои внасяне на обвинителен акт срещу него в съда. Прокурорът обърна внимание, че тежестта на предвиденото за него наказание е предпоставка да бъде реална опасността обвиняемият да се укрие, да напусне пределите на страната или да извърши друго престъпление.


Окръжният съд в Бургас, като взе предвид направеното искане, събраните по делото доказателства и изразените от страните становища, прецени, че престъплението, за което е обвиняем Симеонов е с изключително висока степен на обществена опасност, няма представени нови доказателства и обстоятелства, които да налагат изменение на мярката и отхвърли искането. Съдът посочи, че останалите мерки за неотклонение не са адекватни спрямо тежестта на повдигнатото му обвинение.


В случай, че определението бъде обжалвано въззивната жалба ще бъде разгледана от Апелативен съд - Бургас на 4 април 2014 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във