Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиняема, шофирала след употреба на наркотици, е предадена на съд от СРП

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Кристияна Д. за това, че е управлявала моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество – канабис, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. Обвиняемата  Кристияна Д. управлявала моторно превозно средство – лек автомобил, в София, по ул. „Йованец“, когато била спряна за проверка от полицейски служители при 08 РУ-СДВР.

При проверката Кристияна Д. била видимо притеснена и нервна. На въпрос дали употребява наркотични вещества обвиняемата отговорила, че употребява канабис. Това накарало полицейските служители да поискат съдействие и на местопроизшествието били изпратени служители на отдел „Пътна полиция“-СДВР, които извършили проверка с техническо средство „DRUG  TEST“ 5000. То отчело положителен резултат за употреба на канабис.

На Кристияна Д. бил съставен акт за установяване на административно нарушение и бил издаден талон за  медицинско изследване. Обвиняемата била транспортирана до болнично заведение, където отказала да даде проби за изследване. Съгласно чл. 6, ал. 9 от Наредба № 1 от 19.07.2017 г. на МВР, МЗ и МП, за реда за установяване употребата на алкохол и/или наркотични вещества или техните аналози „концентрацията на алкохол в кръвта и/или употребата на наркотични вещества или техните аналози се установява въз основа на показанията на техническото средство за установяване на концентрацията на алкохол в кръвта или на теста за установяване употребата на наркотични вещества или техните аналози в случаите на отказ за изследване с доказателствен анализатор и/или за даване на проби за изследване”.

Предстои делото срещу Кристияна Д. да продължи в Софийски районен съд.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във