Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиняема за незаконно използване на банкова карта на пенсионерка отива на съд

Софийската градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Е.В. за извършено от нея престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК.

Пенсионерката Н.М. пазарувала в хранителен магазин. Предприела пътуване с градския транспорт, след което влязла в аптека, за да си купи лекарства. Жената отворила чантата си, за да извади портмонето си, когато установила липсата му. В него, освен сумата от 170 лева, имало лични документи и две банкови карти. Тя веднага се обадила в съответните банки, за да блокира дебитните карти, на една от която била превеждана пенсията й.

Впоследствие, след като получила новоиздадената карта, М. направила проверка на наличността по сметката. Оказало се, че с четири трансакции от нея била изтеглена сумата от 1600 лева. Жената подала жалба до полицията.

В хода на разследването на случая е било установено, че парите били изтеглени от неизвестна жена от АТМ устройство на бул. „Витоша“ в столицата. В резултат на извършените техническа и видеотехническа експертизи на оптичния носител от камерата на АТМ терминала и записите от охранителната камера е била установена самоличността й – тридесет и шест годишната Е.В. Тя поставила картата в банкомата, въвела код на клавиатурата и осъществила четири трансакции с чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра й.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемата В. да продължи в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във