Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиняема за управление на МПС след употреба на наркотици отива на съд, деянието е извършено повторно

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемата Р. Г. за това, че е управлявала моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол и метадон, установено по надлежния ред със съдебна химикотоксикологична експертиза, като деянието е извършено повторно, след като е била осъдена с влязла в сила присъда за друго такова престъпление - престъпление по чл.343б, ал.4, вр.ал.3, вр.чл.28, ал.1 от НК.

На 9 декември 2019 г., около 16,30 ч., Е. Н. се придвижвал в гр. София с управляван от него лек автомобил по бул. „Тодор Александров”, когато настъпило леко ПТП между неговия автомобил и лек автомобил, управляван от обвиняемата Р. Г. След като двамата водачи не се разбрали чия е вината за инцидента  Е. Н. заявил, че ще повика на място органите на МВР. Р. Г. решила да напусне местопроизшествието. Тя потеглила с автомобила си в посока ж.к. „Люлин”, а Е.Н. я потеглил след нея. Служители при 9 РУ-СДВР забелязали двата автомобила и ги последвали до паркинг в ж.к. „Люлин”, където водачите спрели. Полицейските служители предприели извършване на проверка на автомобилите и техните водачите.

В хода на проверката обвиняемата Р. Г. се държала неадекватно и била превъзбудена, поради което полицаите поискали съдействие от свои колеги от отдел „Пътна полиция“-СДВР. Пристигналите на място полицейски служители тествали обвиняемата с „Дръг тест 5000” за употреба на наркотични вещества, като пробата отчела положителен резултат за употреба на наркотично вещество – метадон. На Р. Г. бил съставен акт за установяване на административно нарушение и бил издаден талон за изследване. Обвиняемата била откарана в болнично заведение, където ѝ били взети проби за химическо изследване. В резултат на извършените изследвания на взетите биологични проби е установена употреба от страна на Р. Г. на наркотичните вещества – метадон и тетрахидроканабинол, които са високорискови наркотични вещества, включени в Приложение № 1 към Наредбата за реда на класифициране на растенията и веществата като наркотични.

По случая било образувано досъдебно производство, в хода на което било установено, че Р. Г. е осъждана. Предстои делото срещу нея да продължи в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във