Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиняеми за отвличане на жена от спирка на столичен булевард са с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“

Под ръководството на Софийската градска прокуратура се води разследване за извършено престъпление - противозаконно лишаване от свобода (по чл. 142, ал. 2, вр. ал. 1 от НК). Досъдебното производство по случая е започнало след получено съобщение до полицейски органи за отвлечена жена.

Към днешна дата е установено, че Ю.П. имал уговорка за среща с жена – В.К., свързана с ангажименти относно детето им. Мъжът дошъл на място, придружен от Р.К. На спирка на градския транспорт, до заведение „Кестена“ на бул. „Янко Сакъзов“ в София, двамата против волята на жената са я откарали в местност извън града. Свидетели на случилото се подали сигнал до полицията.

Извършителите на деяния са били установени – Ю.П. (на 31 години) и Р.К. (на 33 години). Двамата са осъждани. С постановление на наблюдаващия прокурор лицата са били привлечени в качеството на обвиняеми и задържани за срок до 72 часа. Софийски градски съд им наложил мярка за неотклонение "постояннно задържане под стража".

Пострадалата от действията им жена е в добро здравословно състояние.

Facebook logo
Бъдете с нас и във