Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиняеми за трафик на хероин през българо-гръцката граница остават в ареста

Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо три лица, привлечени в качеството на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Делото е започнало след проведена специализирана полицейска операция на територията на община Петрич. Разследващите разполагали с оперативна информация за криминално проявени лица, занимаващи се с трафик на хероин от България за Гърция и за планирано предстоящо пренасяне.

Сутринта на 03.06.2020 г., на трасе „Изходящи автомобили“ на ГКПП Кулата – Промахон, е бил спрян за проверка товарен автомобил м. „Пежо“, управляван от И.Н. В пакет за влажни кърпи, сложен в ниша в МПС, разследващите са открили кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви тест то е реагирало на хероин. Теглото му възлиза на 369 грама. Извършени са били претърсвания и изземвания в няколко жилища в гр. Петрич. В тях са били намерени още около 470 грама хероин, електронна везна, калъп за пресоване на наркотик, мелачка и мобилни апарати.

Към наказателна отговорност са били привлечени лицата Т.О., И.Н., Е.Д. и В.Т. Всеки от участниците в престъпната схема имал конкретна роля и изпълнявал определени функции. В.Т. понастоящем се намира в затворническо общежитие, където изтърпява наказание за трафик на наркотици. Именно той бил лицето, от когото била поръчвана дрога от чужбина, а осигуряването й било организирано от неговите съучастници – другите обвиняеми по делото.

Разследването продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във