Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха 15-годишен с Ауди, предизвикал сериозни катастрофи из столицата

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 15-годишeн младежпопречил на полицаи да изпълнят служебните си задължения и извършил хулигански действия.

На 9 ноември 2021 г., около 16,00 часа, при управление на лек автомобил, марка „Ауди“, в с. Владая, М.А. противозаконно попречил на полицаи да изпълнят служебните си задължения и да извършат проверка, като след подаване на звуков и светлинен сигнал не спрял и увеличил скоростта на управлявания от него автомобил – престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

М.А. е обвинен и за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост. След като не се подчинил на полицейско разпореждане, той увеличил скоростта на управлявания от него автомобил, като се движил в лентата за насрещно движение и преминал на червен светофар, с което поставил в опасност живота и здравето на останалите участници в движението и на полицаите и в резултат реализирал няколко ПТП – престъпление по чл. 325, ал.3, вр.ал.2, вр.ал.1 от НК.

В НК се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за престъпленията, за които М.А. е привлечен към наказателна отговорност.

Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.А.

Facebook logo
Бъдете с нас и във