Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха 20-годишна за убийството на приятеля й

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинение срещу двадесетгодишна жена за умишлено убийство с особена жестокост. Събраните в хода на разследването доказателства сочат, че обвиняемата и мъжът, с когото живела под наем в апартамент в ж. к. „Връбница“, редовно употребявали хероин и алкохол.

През септември миналата година двамата посрещали гости в апартамента и солидно се почерпили. В следобедните часове останали сами и започнали да се карат, тъй като мъжът ревнувал и искал да вземе телефона ѝ, за да прегледа комуникацията в него. Двамата си разменяли обидни думи на висок глас и тропали по вратите и мебелите в апартамента, поради което ги чули съседи.

Вечерта скандалът между двамата ескалирал и обвиняемата започнала да нанася удари с твърди предмети в областта на главата, тялото и крайниците на приятеля си, като го ударила поне шест пъти.

След това взела нож с обща дължина над 33 см. и дължина на острието 20 см. и с него нанесла не по-малко от 25 удара в областта на главата, тялото и крайниците на приятеля си.

Първоначално той се опитал да се предпазва, но след като съпротивата му била сломена, обвиняемата продължила с нанасянето на удари, проявявайки изключително усърдие и жестокост.

След като умъртвила приятеля си, тя почистила внимателно пода на хола, използвайки кофа с вода и парцали. После отишла при своя съседка и ѝ казала да позвъни на тел. 112, защото приятелят ѝ се е наръгал с нож и е мъртъв. На подадения сигнал била изпратена дежурна оперативна група от СДВР, които извършили оглед и започнали разследване, проведено под ръководството и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във