Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха аптекар-ливанец за детска порнография

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 31-годишен ливанец за държане и разпространение на порнографски материали с непълнолетни и малолетни лица, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан за 72 часа, предстои да бъде поискано от съда да го остави за постоянно в ареста.

Според разследващите, чрез използване на чат приложение обвиняемият е разпространил снимки, съдържащи порнографско съдържание с лица, видимо изглеждащи непълнолетни и малолетни.

На 16 август около 09,15 ч. на работното си място в аптека в гр. София, обвиняемият К.Д. е спипан, че държи в телефона си снимки на малолетни и непълнолетни лица с порнографско съдържание. По време на претърсване на дома му служители на ГДБОП-МВР са открили преносим компютър, в който е имало снимки и видеа с порнографско съдържание, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

Обвиняемият е роден в Ливан и има данни, че е възнамерявал да пътува извън границите на България. Предвид възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във