Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха бизнесмен от Свищов за източване на 67 760 лв. ДДС

Окръжна прокуратура Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Недялко Н. за източване на 67 760 лева, съобщиха от институцията. Свищовският бизнесмен е обвинен, че от 15 октомври 2012 г. до 13 декември 2013 г., при условията на продължавано престъпление, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС в особено големи размери, представляващи дължим данък върху добавената стойност. Недялко Н. действал като управител на търговско дружество чрез посредственото извършителство на А. К. (невиновно лице), посочва още прокуратурата.

През тези 14 месеца собственикът на строителната фирма в Свищов потвърдил неистина в подадени пред ТД на НАП Велико Търново от името на дружеството справки – декларации по ЗДДС за данъчни периоди. Управителят използвал документи с невярно съдържание – дневници за покупки, в които били отразени неполучени в действителност доставки от други търговски дружества.

Обвиненият в данъчните престъпления приспаднал неследващ се данъчен кредит по фактури за неполучени в действителност от дружеството облагаеми доставки в общ размер на 67 760 лв. за съответните данъчни периоди.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във