Параграф22 Weekly

§22 Новини

Обвиниха бизнесмен за укриване на доходи и неплащане на данъци

Бургаска окръжна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт, с който е повдигнала на Андрей Маринов обвинение по Наказателния кодекс за това, че за периода от 13.07.2006 г. - 13.11.2006 г. включително, при условията на продължавано престъпление, пред органите по приходите - ТД на НАП - Бургас, като извършител, в качеството си на управител и едноличен собственик на капитала на "Б.У.Д." ЕООД - Бургас, е избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - дължим ДДС за 267 012, 77 лева, като е потвърдил неистина в подадени декларации, които се изискват по силата на закон - 5 бр. справки - декларации по чл. 100 от Закона за данък добавена стойност.


Неверните декларации са били подадени по електронен път от името на Д.Г.Д. - счетоводител в счетоводна къща "А." ЕООД - Бургас, упълномощен от Андрей Маринов да подава и получава необходимите документи - справки и информации на хартиен или електронен носител пред и от Национална агенция за приходите - Бургас, без неговото знание.


За целта обвиняемият включил в дневниците за покупки по ЗДДС точно 27 бр. неистински документи - различни данъчни фактури, издадени в нарушение на Закона за ДДС и на Правилника за неговото приложение, в които са отразени фиктивни сделки между "Б.У.Д." ЕООД - Бургас и други търговци от града, региона и страната, които реално никога не са били осъществени. Целта му е била да се отразят в посочените справки декларации по ЗДДС за данък добавена стойност/ДДС/, който реално никога не му е  бил начислен и да се източи неправомерен доход от фиска.

Facebook logo
Бъдете с нас и във