Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха четирима мъже за кражба на четири леки автомобила и на един велосипед

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняеми А.А., на 21 г., Е.Х. на 18 г., К.С. на 28 г., и Х.А. на 20 г.,  за това, че при условията на продължавано престъпление на 4.04.2020 г., в гр. Любимец и в гр. Свиленград, обл. Хасково, в съучастие, противозаконно отнели четири автомобила от владението на собствениците им, без тяхно съгласие, с  намерението да ги ползват, като моторните превозни средства са изоставени без надзор и престъплението е извършено повторно – престъпление по чл.346, ал.2 вр. ал.1, вр. чл.20 вр. чл.26 вр. чл. 28 от  Наказателния кодекс, спрямо А.А. е повдигнато обвинение и за това, че на 4.04.2020  г., в гр. Свиленград, обл. Хасково, отнел чужда движима вещ - велосипед, от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да го присвои, като деянието е извършено при  условията  на опасен  рецидив - престъпление по чл.196  ал.1 вр. чл. 194 вр. чл. 29 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 4.04.2020 г. около 1,30 ч. през нощта, в гр. Любимец, обл. Хасково, обвиняемите А.А. и Х.А,, отнели лек автомобил, марка „Опел“, след което повикали обвиняемите Е.Х и К.С, и четиримата заедно отишли с колата в гр.Свиленград. Там отнели второ моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Опел“. С двата  автомобила обвиняемите се отправили към гр.Любимец, като на разклона за село Сива река, общ. Свиленград, ги изоставили, защото им свършило горивото.

Четиримата се върнали пеша в гр. Свиленград, където отнели трети лек автомобил, марка „Опел“.  С него се отправили към разклона за с. Сива река, където били изоставили другите две коли. Те искали да ги изтеглят с третата, направили опит, но не успели. След това отново се върнали пеша в гр. Свиленград, като решили да отнемат по-голяма кола, за да изтеглят останалите. Видели паркиран микробус, марка „Рено“. Преценили, че с него ще могат да издърпат опелите, като отнели и него.  Те се качили в микробуса и потеглили към близката бензиностанция в гр. Свиленград, за да заредят с гориво, но били спрени от полицейски патрул за проверка на документите.

През това време обвиняемият А.А. успял да скочи от микробуса и да избяга. Той отнел велосипед от гр. Свиленград и тръгнал с колелото да се прибере в гр. Любимец, като е бил задържан от полицейските служители.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград се извършват активни действия по разследването. Обвиняемият А.А. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура –Свиленград. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо него.

Другите трима обвиняеми са с мярка за неотклонение „подписка“. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във