Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха двамина за контрабанда на злато за 134 560 лева през Капитан Андреево

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми Д.Н., на 23 г., и А.Н., на 43 г., български граждани, за това, че на 24 май 2021 г., през ГКПП- Капитан Андреево, в съучастие като извършители, са пренесли през границата на страната, от Турция в България, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери, 220 златни накити, с общо тегло 1682 грама, на обща стойност 134 560 лева – престъпление по чл. 242 ал. 1 буква „Д“ от Наказателния кодекс.

На 24 май 2021 г., около 16 часа, на ГКПП – Капитан Андреево, пристигнал лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, в който пътували двамата обвиняеми – А.Н. и Д.Н., баща и син. Автомобилът е бил отклонен за щателна митническа проверка. При извършен обиск на двамата мъже, в дрехите им били намерени укрити общо 220 златни накити – пръстени, гривни, синджири, медальони, обици, всички от 14-каратово злато, или общо 1682 грама.

Разследването по случая се извършва от разследващ митнически инспектор при ТД „Южна Морска“.

Спрямо двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на по 2000 лева за всеки едни от тях. С постановление на наблюдаващия прокурор им е наложена забрана да напускат пределите на България. Златните накити са иззети и са приобщени като веществени доказателства по досъдебното производство.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във