Параграф22 Weekly

§22 Новини

Обвиниха Ершов за присвояване на 1 млн. лв.

Бизнесменът Денис Ершов получи обвинение за присвояване на 1 млн. лева. Според прокуратурата тези пари са му били дадени за водене на преговори за изваждане на bdquo;Петрол от кризисна ситуация, в която предприятието било изпаднало. Бизнесменът е освободен под гаранция от 500 хиляди лева, съобщи адвокатът му Анна Попова.


По рано днес бизнесменът бе конвоиран от Бургас в Съдебната палата в София заради образувано досъдебно производство, което се води от следствения отдел на Софийска градска прокуратура по повод сигнали за злоупотреби от негови съдружници в ПетролАД. Пред журналисти бизнесменът заяви, че е виждал много видове туризъм, но от вчера вече се е запознал и със съдебния туризъм. Той подробно разказа как е бил конвоиран от Бургас до София, като е бил прехвърлян в различни превозни средства в съдебните палати в Стара Загора, Пловдив и София. Между другото руснакът отбелязаnbsp; че от 2007 г. насам е спонсорирал Народния театър bdquo;Иван Вазов със сума между 300 000 и 400 000 лв.


Ершов отрече да е присвоявал пари. Той дори твърди, че е изпратил нотариална покана, за да отчете как се изразходват парите, които са му дадени. Разследването срещу него той определи като евтин спектакъл, зад който стои жалбата на неговия бивш съдружник Митко Събев. Бизнесменът осведоми медиите, че сега се занимава с консултантска дейност, но и разработва проект, свързан с медицинския туризъм.


Ершов заяви, че нямал проблеми с българските власти и не асоциирал с тях прокурора и следователя, които работят по делото срещу него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във