Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха грабител на 1655 лв. в центъра на Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.С., на 42 г. Той е предаден на съд за това, че на 29 юни 2021 г., в Пловдив, при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – дамска чанта и сумата от 1655 лева, от владението на  87-годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и деянието е придружено с причиняването на средна телесна повреда – счупване на бедрена кост, довело до трайно затрудняване на движението на крака.

Престъплението е квалифицирано по чл. 199 ал. 1 вр. чл. 198 ал. 1 вр. чл. 129 ал.2  вр. чл. 29 от Наказателния кодекс.

На 29 юни 2021 г., около 20,10 часа,  87-годишната жена се движела по ул. „Авксентий Велешки“ в гр. Пловдив. Тя носела на рамото си дамска чанта, в която имало 1655 лева. С.С. нападнал жената в гръб, като я ударил. Тя паднала на тротоара, след което той избягал. Водач на автомобил видял бутането на жената и отнемането на чантата й. Той спрял колата и подгонил С.С., като към него се присъединили още двама минувачи. Тримата мъже задържали С.С. и го охранявали до пристигането на полицейски екипи. Отнетата чанта с парите била върната на пострадалата.

По делото е била назначена съдебномедицинска експертиза, която е установила, че при падането жената е получила счупване на бедрена кост.

Спрямо обвиняемия С.С. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във