Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха и двамата роми, влезли в люцерната на фермера от Болярино

Районна прокуратура - Пловдив повдигна обвинения и на двамата роми, които нахлуха в имота на фермер в пловдивското село Болярино през нощта на събота срещу неделя. В Болярино има засилено полицейско присъствие след инцидента, при който кипърски бизнесмен от селото прегази с джип крадец във фермата си. На 60-годишния бизнесмен бе повдигнато обвинение за умишлено престъпление, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Инцидентът стана около полунощ на 11 май. Трима мъже от село Белозем навлезли в имота на кипъреца Димитракис Спирилис и при опит да откраднат животни или люцерна били забелязани от собственика. Той ги подгонил с товарния си автомобил, като тримата побегнали в различни посоки. Настигайки единия от крадците, Спирилис го блъснал. 30-годишният мъж от ромски произход издъхнал на място. 

Бизнесменът е в ареста за срок от 72 часа, а ако обвиненията срещу него се докажат, го грозят от 10 до 20 години затвор. 

Три буса жандармеристи пазят фермата на кипъреца, тъй като местни роми от Болярино заплашват, че ще я запалят. Димитракис Спирилис е обиран неведнъж от крадци, а преди три години беше подпален и неговият дом. 

За 72 часа са задържани и двамата крадци. Те са 28-годишни и са били осъждани за кражби. Убитият е излязъл от затвора през 2017 година, като има 14 присъди за кражби, а една е била именно в имота на кипърския бизнесмен. Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във