Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха и кмета на Карлово

Районна прокуратура - Карлово повдигна днес обвинение срещу кмета на града д-р Емил Кабаиванов за злоупотреба с доверие. Основа за обвинението е договорът с бизнесмена Христо Ковачки за съвместно акционерно дружество на община Карлово и фирмата "Баня голф енд спа резорт", според който общината апортира целия спортен комплекс на град Баня срещу бъдеща дейност. Такава съвместна дейност до ден днешен не настъпва, а имотите са занемарени.

Договорът е подписан през лятото на 2007 г., като не е гласуван от Общинския съвет на Карлово.

Сред апортираните имоти, с които община Карлово и град Баня все още не могат да се разпореждат по силата на сключения договор, влизат спортният комплекс, хотелът, спортният полуинтернат и стадионът в град Баня, както и по-голямата част от общинските земи в съседното село Соколица. На практика това е почти цялата общинска собственост на Баня.

През 2009 г. Пловдивският административен съд развали договора между община Карлово и частното дружество, но малко по-късно Върховният административен съд отмени решението с мотивите, че местната власт сама определя как да се разпорежда със собствеността си и актът за апортиране на имоти в смесеното дружество не подлежи на съдебен контрол.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във