Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха жена, точила чужди банкови карти

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Адриана Михайлова за това, че е използвала чужди платежни инструменти (дебитни и кредитни карти) няколко пъти в кратък период от време (чл. 249 ал.л1, вр. чл. 26 ал. 1 от НК).

През април 2015 г. обвиняемата Михайлова отишла в цветарски магазин в центъра на София и поискала от продавачката да направи голяма поръчка за сватбена украса. Двете жени разговаряли близо 3 часа, като уточнявали детайли по поръчката. В един момент жената от магазина предложила да продължат разговора следващият ден, тъй като трябва да се прибира към дома си, където живеела с възрастната си майка и се грижела за нея. Станало ясно, че двете жени са в една посока и потърпевшата предложила на Михайлова да я закара с автомобила си. Обвиняемата се съгласила. Двете стигнали до столичния кв. Симеоново, където живеела жената от магазина и поканила в дома си обвиняемата, за да продължат да уточняват нещата около поръчката за сватбената украса.

Разговорът им продължил до полунощ, като потърпевшата няколко пъти за кратко оставяла сама в стаята Михайлова, за да се погрижи за възрастната си майка. Последното отсъствие дало възможност на обвиняемата да се възползва и да отнеме от дамската чанта на Божилова несесер, съдържащ банкови карти и техните ПИН кодове.

Липсата им била установена от свидетелката едва след като обвиняемата си тръгнала. Докато пътувала в такси, Михайлова разгледала съдържанието на несесера и видяла банковите карти и техните ПИН-ове. Веднага след като стигнала до центъра на София, тя решила да се възползва, като изтегли по неправомерен начин пари от тях.

От банковите карти на потърпевшата и на нейната майка повече от 20 пъти, Михайлова изтеглила над 1 200 лв.

Предстои насрочване на делото в СГС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във