Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха мъж и непълнолетен за подпомагане на 11 чужденци да преминат незаконно през страната

Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняеми Т.Д., на 21 г., и В.В., на 17 г., за това, че на 8.10.2020 г., в землището на с. Левка, общ. Свиленград, обл. Хасково, като извършители, в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали, чрез осигуряване на транспорт на 11 граждани на Ирак и Сирия, да преминат през страната, като деянието е извършено чрез използване на лек автомобил, марка "Фолксваген" – престъпление по Наказателния кодекс.

На 8 октомври 2020 г., край с. Маточина, област Хасково, полицейски служители установили лек автомобил, марка „Фолксваген“, като подали сигнал на 21-годишния водач Т.Д. да спре. Той не се подчинил и продължил да управлява колата по пътя в посока към с. Левка, където е бил спрян. Установено е, че в автомобила пътували 11 граждани на Ирак и Сирия. Те били влезли незаконно у нас през „зелената“ граница. Обвиняемият В.В. също бил в автомобила, като с Т.Д. заедно отишли да чакат и посрещнат мигрантите в близост до границата, след което трябвало да ги превозят във вътрешността на страната.

На 12 октомври 2020 г., Районна прокуратура – Свиленград внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми. Районен съд – Свиленград е определил на 21-годишиня Т.Д. мярка за неотклонение „задържане под стража“, а спрямо В. В. е взета мярка – „Надзор на инспектор при Детска педагогическа стая“. Т.Д. е извършил настоящото деяние в изпитателния срок на предходно условно осъждане.

Определението на съда може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Хасково.

Facebook logo
Бъдете с нас и във