Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха мъж за кражба на катализатори от автомобили

На 14 март 2016 г. с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора Ивайло А., на 37 г. от село Бусманци, обл. София, е задържан за 72 часа, след като е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с Иван П.,  чрез  използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи - 2 бр. катализатори на моторни превозни средства, собственост на различни лица, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието не представлява маловажен случай - престъпление по чл.195, ал.1, т.4 и т.5  вр. чл.194,ал.1 вр.чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство срещу Ивайло А. е установено, че същия на 13 срещу 14 март 2016 г. след като се сговорил предварително със своя познат Иван П., на различни места в гр.Стара Загора, чрез използване на техническо средство, демонтирал от лекотоварни автомобили и отнел поставените катализатори на превозните средства. На 14 март 2016 г. Иван П и Ивайло А. били заловени от органите на полицията, като било установено, че съхраняват вещите, предмет на извършените кражби (катализаторите). По същото досъдебно производство като обвиняем за отнемане на чужди движими вещи е привлечен и Иван П., на 19 г. от гр. София.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура–Стара Загора, като предстои внасяне на искане в Районен съд– Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Ивайло А.

Facebook logo
Бъдете с нас и във