Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха мъж за кражба на златни накити за 46 000 лв.

Районна прокуратура - Хасково води досъдебно производство за кражба на златни накити на обща стойност 46 000 лв. На 30 ноември 2021 г., рано сутринта, след разбиване на стъклена витрина на златарско ателие в Хасково, са били отнети около 576 грама златни накити. След подаден сигнал в РУ - Хасково и предприети издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието -  А. С., на 31 г. В дома му са били намерени и отнетите бижута, които са приобщени като веществени доказателство по делото.

А.С е привлечен като обвиняем за това, че чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, отнел чужди движими вещи - около 576 грама златни накити на стойност 46 000 лева без съгласието на собственика им и с намерение противозаконно да ги присвои. Кражбата е в големи размери, а отнетите вещи са възстановени. Престъплението е квалифицирано по Наказателния кодекс.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура-Хасково. По делото се извършват активни действия по разследването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във