Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха мъжа, заплашил с убийство Ива Митева

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 26-годишния Л.Я., който в условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, се заканил с убийство на председателя на 46-ото Народно събрание и на бившия-министър председател на Република България. Младият мъж е обвинен и за хулиганство.

На 24 октомври 2021 г., на мейла на Министерство на правосъдието, обвиняемият Л.Я. изпратил съобщение, в което пише, че ще убие председателя на 46-ото Народно събрание. Същият ден в друг мейл написал, че ще убие бившия премиер. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм.

Срещу Л.Я. е образувано досъдебно производство за престъпление по НК. Това е второ обвинение спрямо него за закана с убийство.

В началото на септември 2021 г. Л.Я. заплаши председателя на 46-ото Народно събрание и бе осъден на „пробация“ за срок от 3 години и на 2 години по 200 часа „безвъзмезден труд в полза на обществото“. Предвид съдебното минало на Л.Я. и опасността да извърши друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във