Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха шофьор за контрабанда на тютюн за наргиле за 172 800 лева

На ГКПП-Капитан Андреево пристигнал автобус, марка „Скания“, с българска регистрация, пътуващ от Одрин до Русе. Водачът - български гражданин, декларирал пред митническите органи, че пренася перилни и почистващи препарати.

По метода „анализ на риска“ автобусът бил отклонен за щателна митническа проверка. В багажното отделение на превозното средство митническите служители открили 40 кашона, всеки от които съдържал по 12 кутии с тютюн за наргиле в разфасовка от по 1 килограм.

Контрабандираната акцизна стока в количество от 480 килограма е била задържана. Тя е на стойност 172 800 лева. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура - Хасково водачът на автобуса М.Д., на 61 г., е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242, ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Facebook logo
Бъдете с нас и във