Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха сърбин за контрабанда на сребърни накити за 54 852 лева

На 26 април 2021 г., около 1.20 часа, на ГКПП - Капитан Андреево, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Сърбия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава във фабрични кухини на шофьорската кабина, митническите служители са открили полиетиленови пликове, в които били укрити 4 259 пръстена, медальона, синджира, гривни, обици, всички от бял метал. Според експертизата на вещото лице, откритите изделия, с общо тегло 9 142 грама, са от сребро, проба 925, на стойност 54 852 лева.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил Е.В., на 27 г., е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“, както и наложена „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Контрабандните сребърни накити и товарния автомобил са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор. Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във