Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха трима за участие в ОПГ за трафик на хора с цел разврат

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 3 лица за участие в организирана престъпна група за трафик на хора с цел използването им за развратни действия – предлагане на сексуални услуги срещу заплащане.

Тримата са задържани на територията на Бургас при специализирана полицейска операция на Сектор БОП-Бургас към отдел „Югоизточен“ при ГДБОП-МВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

К.И. е привлечен като ръководител на организирана престъпната група. Според събраните до момента доказателства тя е действала от август 2021 г. до 4 февруари 2022 г. на територията на Република България, като е била създадена да върши с користна цел престъпления по чл. 159а и чл.159 г от НК (трафик на хора).

За ръководене на организирана престъпна група НК предвижда „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.За участие в групата са обвинени Н.И. и А.Л., за което могат да получат наказания „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ на тримата обвиняеми. В открито заседание съдът определи най-тежката мярка за обвинения като ръководител на престъпното сдружение и „домашен арест“ за обвинените като участници в групата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във