Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха турски гражданин за контрабанда на бойни патрони

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем М. Д., на 33 г., турски гражданин, за това, че през ГКПП-Капитан Андреево, община Свиленград, област Хасково, с лек автомобил с чужда регистрация, е пренесъл през границата на страната от Турция в България, без знанието и разрешението на митниците, боеприпаси за огнестрелно оръжие, а именно 41 броя бойни патрони - престъпление по Наказателния кодекс.  

Разследването по случая се води от разследващ митнически инспектор при ТД „Митница Бургас“.

На 30 март 2022 г., на ГКПП-Капитан Андреево, пристигнал лек автомобил с чужда регистрация, управляван от М. Д. Той влязъл в България от Турция. Водачът не декларирал пренасянето на стоки и други валутни ценности. При последвала проверка в багажника и в жабката на автомобила митническите служители открили една кутия и два броя пълнители, съдържащи общо 41 бойни патрони.

Спрямо М.Д. е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково са извършени множество процесуално-следствени действия, като разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във