Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха турски гражданин за контрабанда на златни накити за 162 114 лева

На ГКПП - Капитан Андреево, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Нидерландия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. Митническите служители открили във фабрични кухини на шофьорската кабина шест картонени кутии, в които имало укрити 278 пръстена, 17  колиета, 6  медальона, 33 гривни, 342 чифта обици. Според експертизата на вещото лице, откритите изделия са с общо тегло 1977 грама и  са от 14-каратово злато, на стойност 162 114 лева.

Контрабандните златни накити и товарния автомобил са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково, водачът на товарния автомобил А.Т., на 44 г., е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5 000 лева, както и е наложена „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във