Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвиниха турски гражданин за незаконно пренасяне на 235 900 евро

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство И.Я., на 37 г., турски гражданин, за това, че на 19 април 2021 г. на ГКПП - Капитан Андреево, общ. Свиленград, при влизане от Турция в България, не е изпълнил задължението си да декларира пред митническите органи  парични средства - сумата от 235 900 евро, с обща левова равностойност от 461 380 лева, пренесени през границата на страната, която е външна за ЕС, и стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери.

Разследването по случая се извършва от разследващ митнически инспектор при Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

На 19 април 2021 г. на ГКПП-Капитан Андреево, за влизане в страната се явил лек автомобил, марка „Пежо“, управляван от И.Я., на 37 г., турски гражданин. Той пътувал от Република Турция за Република България. Водачът на превозното средство съобщил на митническите служители, че не внася стоки или пари за деклариране. Автомобилът бил селектиран за щателна митническа проверка, при която в джобовете на дрехите на водача - яке и сако, поставени в специален калъф на закачалка в задната част на купето, били открити банкноти в купюри от 500 и 100 евро, общо 235 900 евро, с левова равностойност 461 380 лева.

По бързото производство се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура - Хасково – Териториално отделение - Свиленград.

Обвиняемият И.Я. е с взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във