Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвинител №1 събра шефове на спецслужби, НАП и КПКОНПИ заради проверката на имотите във властта

Главният прокурор Сотир Цацаров събра ръководствата на ДАНС, МВР, Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), НАП, КПКОНПИ и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП)  във връзка с разпоредената от него проверка на имотното състояние на лица, заемащи висши публични длъжности. Срещата се проведе в сградата на ДАНС, като целта й е да се координират мерките по изпълнение на разпоредените от Цацаров действия за предоставяне на информация за несъответствия с декларирано имотно състояние на хората от върховете на властта. По време на срещата е уточнено, че всяка институция по компетентност ще обобщава без забавяне придобитата информация на ДАНС за систематизиране, съобразно поставените от главния прокурор изисквания. След това тази информация трябва да бъде предоставяна на прокуратурата.

В срещата участваха заместник- главния прокурор Иван Гешев, МВР-шефът Младен Маринов, главният секретар на министерството гл. комисар Ивайло Иванов, директорът на ГДБОП-МВР гл. комисар Ивайло Спиридонов, шефът на "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски, изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова, заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Славчев, председателят на ДАНС Димитър Георгиев и заместник-председателя на агенцията Недялко Недялков. 

Проверката, разпоредена от обвинител №1, е по повод избухналите скандали за апартаменти, закупени от представители на властта, и къщи за гости, построени със средства по оперативни програми на ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във