Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвинителен акт спрямо детегледачка, обрала апартамент

Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемата Е. А., на 25 г., за това, че отнела чужди движими вещи – бижута и парични суми, на обща стойност 3806,21 лева, собственост на В. К. и Н. К., от владението на В. К., без нейно съгласие с намерението противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.194, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

В. К. и съпругът ѝ Н. К. живеели в апартамент в кв. „Кръстова вада“, София. Те се нуждаели от услугите на детегледачка. Затова, чрез група в социалните мрежи, В. К. се свързала с обвиняемата Е. А. Те постигнали съгласие Е. А. да полага грижи за детето им и в средата на месец юни 2020 г. тя започнала работа като детегледачка в дома им.

В периода от 16 юни 2020 г. до 8 юли 2020 г., докато полагала грижи за детето на В. К. и Н. К., обвиняемата решила да отнеме ценни вещи от апартамента. В изпълнение на този план, докато се грижела за детето, Е. А. решила да провери съдържанието на гардероб в спалнята и видяла, че в него има кутия с бижута, кутия с картички и пари. Първоначално тя взела от кутията с бижута едно детско златно синджирче със златна висулка. Впоследствие Е. А. взела от кутията още златни бижута - халка, обеци, синджир с висулка, още едно синджирче, пръстен с диамант и златна монета. В един от следващите дни, в шкаф, обвиняемата Е. А. намерила и кутия с картички и пари, от която решила да вземе парични суми в левове, британски лири, евро и щатски долари.

В посочения период, след приключване на работа, Е. А. напускала апартамента с отнетите вещи. Още същия ден тя решавала да ги продаде. За целта отивала в търговски обект за изкупуване на злато. Там продавала отнетите вещи, като представяла документ за самоличност и между нея и касиера били сключвани договори за продажбите. Отнетите парични суми във валута също били обменени от обвиняемата в търговки обект, за което ѝ бил издаден фискален бон. Общата стойност на отнетите вещи възлиза на 3806,21 лева.

По случая било образувано досъдебно производство, спрямо обвиняемата Е. А. била взета мярка за неотклонение „подписка“. Предстои делото да продължи в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във