Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвинителен акт срещу баща и син за хулиганство поради неуредени бизнес отношения

Софийската районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемия З. Х. и обвиняемия П. Х. за това, че извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - престъпления по чл. 325, ал. 1 от НК.

Обвиняемият З. Х. и пострадалият М. М. се познавали от дълги години и имали бизнес отношения. През април 2020 г. отношенията по между им се влошили, тъй като обвиняемият не изпълнил уговорка за доставка и отказал да върне на М. М. авансово преведената му сума от 8 200 лева.

На 19 май 2020 г., около 15,20 ч., в София, кв. „Редута“, З. Х. управлявал лек автомобил, в който бил и синът му – обвиняемият П. Х. До автомобила на обвиняемите спрял М. М., с управляваната от него лека кола, свалил прозореца и попитал З. Х. кога ще му върне парите, които му дължи.

Обвиняемият З. Х. започнал да крещи и да обижда М. М. „Нещастник! Ще те пребия! Разкарай се от тука! Нищо не ти дължа! Ще те нокаутирам!“, след което слязъл от своя автомобил и започнал да рита и да удря автомобила на М. М. След това, през отворения прозорец, З. Х. взел чанта с документи, пари, телефон и преносим компютър на М. М. и я хвърлил на земята, като я ритал и стъпвал върху нея

М. М. излязъл от автомобила си за да си вземе чантата си. Тогава обвиняемият П. Х. излязъл от автомобила и ударил с юмрук М. М. в главата. М. М. паднал на земята, а З. Х. му нанесъл още няколко удари с юмруци в главата и го ритал с крака по тялото, като го обиждал и псувал. П. Х. също нанесъл на пострадалия удари с юмруци в главата и го ритал с крака по тялото, като същевременно го псувал. М. М. прикрил главата си с ръце и изпаднал в безпомощно състояние, при което обвиняемите се качили в автомобила си и заминали.

Пострадалият подал сигнал на телефон 112, след което отишъл в 1 РУ-СДВР и съобщил за инцидента.

По случая било образувано досъдебно производство. Предстои делото срещу обвиняемите З. Х. и П. Х. да продължи в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във