Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвинителен акт за измама при сделки със земеделски земи

Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняема Л.Б., на 49 г., за това, че през периода 25.06.2018 г. - 10.07.2018 г., в гр. Свиленград, обл. Хасково, в условията на продължавано престъпление – на три пъти, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у другиго – пострадала жена, че като брокер на недвижими имоти ще ѝ съдейства за сключване на сделки за закупуване на земеделски земи в землищата на с. Дервишка могила, с. Райкова могила и с. Мустрак, общ. Свиленград,  обл. Хасково, и е причинила общо имотна вреда в размер на 13 220 лева - престъпление по чл. 209, ал.1 вр. с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че обвиняемата Л.Б. през юни 2018 г. се свързала по телефона с пострадалата, която се занимавала със земеделие и наемала земя за отглеждане на различни култури. Л.Б. твърдяла, че е брокер на недвижими имоти и че разполага с данни и информация за имоти – ниви с обща площ 146,946 дка, в землищата на с. Дервишка могила, с. Райкова могила и с. Мустрак, общ. Свиленград, обл. Хасково, които се продават на изгодни цени от собствениците им.

Обвиняемата Л.Б. успяла да убеди пострадалата жена, че действително може да й съдейства за закупуване на земите, като предварително искала да й бъде дадено капаро.  На няколко пъти пострадалата изпратила на Л.Б. по електронен път общо 13 220 лева. Въпреки че обвиняемата обещавала сделките да бъдат оформени документално пред нотариус, това не се случило. Нанесените щети не са били възстановени и сделките на се били сключени.

Делото е внесено за разглеждане в Районен съд – Свиленград.

Обвиняемата Л.Б. е осъждана и преди по същото обвинение – за измама при продажба на земеделски земи в района на община Свиленград и към момента изтърпява ефективно наказание „лишаване от свобода“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във