Параграф22 Daily

§22 Новини

Обвинителни актове спрямо водачи на автомобили, шофирали след употреба на наркотици

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.С., на 26 г., за това, че на 14.10.2018 г., в гр. Пловдив, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка БМВ, след употреба на наркотични вещества – марихуана и амфетамини, установено със съдебно химико-токсикологична експертиза – престъпление по чл. 343б ал. 3 от Наказателния кодекс.

На 14.10.2018 г. обвиняемият С.С. управлявал лекия автомобил по бул. „Македония“ в гр. Пловдив. Той бил спрян от полицейски служители за проверка на документите, след което са извършени тестове, отчели наличието на наркотични вещества в организма му.

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и спрямо Х.В., на 34 г., за това, че на 7.03.2019 г. в гр. Пловдив, е управлявал моторно превозно средство – мотопед, след употреба на наркотични вещества- метамфетамини, амфетамини и марихуана – престъпление по чл. 343б, ал.3 от Наказателния кодекс, и за това, че на 7.03.2019 г. в гр. Пловдив, е управлявал моторно превозно средство – мотопед, което не е регистрирано по надлежния ред – престъпление по чл. 345 ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 7.03.2019 г. в гр. Пловдив, по бул. „Христо Ботев“, се движел мотопед без регистрационна табела, управляван от обвиняемия Х.В. Полицейски служители забелязали, че водачът се движел несигурно по пътното платно, криволичел и го спрели за проверка. При извършен тест е установен положителен резултат за наличие на наркотични вещества - метамфетамини, амфетамини и марихуана. В хода на разследването е приложена справка, според която мотопедът не е бил регистриран по надлежния ред. Обвиняемият Х.В. е бил осъждан.

От 1 януари 2019 г. до 10 септември 2019 г. Районна прокуратура-Пловдив е предала на съд общо 187 шофьори, управлявали автомобили след употреба на наркотични вещества.

Facebook logo
Бъдете с нас и във