Параграф22 Daily

§22 Новини

ОДМВР-Смолян е стегната и добре работеща система

Директорcът на ОДМВР–Смолян старши комисар Николай Димов изнесе данните за дейността през 2015 г. На годишния отчет-анализ прписъстваха директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски и заместник-директорът на Главна дирекция “Гранична полиция” старши комисар Йотко Андреев.

В ОДМВР–Смолян има устойчива тенденция по отношение на противодействието на криминалната престъпност. Добрите взаимоотношения с прокуратурата, съда, местната власт, както и обществената отговорност са в основата на успеха в борбата с престъпността, заяви директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски.  Той открои необходимостта от засилване на работата за противодействие на икономическите престъпления. По думите м,у областната дирекция е малка, но стегната и добре работеща система.

През 2015 г. статистическите данни сочат ниска престъпност на територията на областната дирекция. През годината са разкрити 62.54% от общия брой регистрирани престъпления. През 2015 г. се отчита намаление с 13.2% на престъпленията против собствеността. 68.9% от тях са кражби, които в сравнение с 2014 г. са намалели с 21.1%. Значително е увеличен броят на разкритите наркопрестъпления – 54 срещу 22 през 2014 г. Общо иззетото количество на наркотични вещества за 2015 г. е 257 г марихуана, 50 стръка канабис и 28 г синтетични наркотици. Регистрирани са 4 грабежа, които са разкрити.

През 2015 г. са разкрити 2 престъпления, свързани с културно-исторически ценности в района на общините Смолян и Златоград, при които са намерени и иззети 356 антични монети, антични предмети, металотърсачи, свързани с иманярска дейност. По линия на криминалната престъпност през отчетния период са установени  534 извършители на 526 престъпления.

На отчета присъстваха народният представител Дора Янкова, областният управител Недялко Славов, всички общински кметове в областта, окръжният прокурор на Окръжна прокуратура – Смолян Тодор Деянов, председателят на Административен съд Игнат Колчев, както и ръководителите на РДПБЗН – Смолян и РДГП - Смолян.

Facebook logo
Бъдете с нас и във