Параграф22 Daily

§22 Новини

Огнян Герджиков: ГЕРБ се опита да вкара в парламента нескопосан проект, от който ме е срам

"Най-малкият проблем на България е Конституцията – ГЕРБ се опита да вкара в парламента нескопосан проект, от който ме е срам". Това каза за Агенция „Фокус“ проф. Огнян Герджиков – председател на 39-тото Народно събрание и служебен министър-председател в периода 27 януари-4 май 2017 г. „Ако има някакви проблеми България, то най-малкият проблем е Конституцията. Всичко останало могат да бъдат по-големи проблеми, но най-малкият е Конституцията. Не е тя тази, която ни пречи. Тя е на последно място. Не, че е съвършената Конституцията, не, че няма проблеми, свързани да кажем с уредбата на съдебната власт, където би могло да се преосмисли. Това е най-малкият проблем на България, нека да се чуе добре“, подчерта проф. Герджиков.

Според него е срамота непрекъснато да се хващат за тази Конституция.„Даже преди няколко месеца ГЕРБ се опита един много нескопосан проект, толкова нескопосан, че чак ме хвана срам, да го вкара в парламента и то по един начин, който е изобщо недопустим и в разрез с правилата. Това са едни аматьорски изпълнения, които аз няма как да приветствам“, уточни проф. Герджиков.

Попитан какви са очакванията му по отношение на бъдещото правителство, проф. Герджиков отговори: „Питате ме като нероден Петко какво ще бъде. Никой не знае към този момент, ще се съумее ли да се състави, няма ли. Никак не е ясно, така че бих стрелял в тъмното и не искам да си го позволя“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във