Параграф22 Daily

§22 Новини

Охрана не позволи на Христо Иванов да стигне до сараите на Доган по вода

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов опита да стигне по вода до бреговете, намиращи се в съседство на морските сараи на Ахмед Доган край Росенец. Причината за иновативния подход на бившия правосъден министър е, че до сараите не може да се стигне по суша. Той обаче "удари на камък" и по вода, след като бе възпрепятстван от няколко здрави момчета. Те отказаха да се легитимират пред своя "гост", според когото са служители на Националната служба за охрана (НСО) и работят за почетния председател на ДПС.

Христо Иванов акостира на брега с документи, че крайбрежната ивица е публична държавна собственост, но въпреки това не бе допуснат от охраната с основанието, че според тях брегът бил частна собственост. Посещението на председателя на "Да, България" в сараите на Доган бе излъчено на живо във Фейсбук страницата му, като първоначално успя да стъпи на брега, но впоследствие бе изблъскан на сила във водата. Там бившият министър изчака идването на служители на полицията, които поискаха документ за самоличност само от него, но не и от охранителите, които така и не се представиха. 

Във видеото, продължило близо час, Христо Иванов говори за начина, по който е придобит този строеж от Доган. "Искам да попитам Корнелия Нинова и Бойко Борисов идва ли ли са тук да се договарят с г-н Доган и за какво? Ходят ли в зимните сараи, които са в Бояна? Готвят ли се да управляват, особено ГЕРБ, с ДПС? Колко е дълбока зависимостта на Борисов и на българската държава, и на ГЕРБ, от ДПС, от Пеевски? Виждате една служба под контрола на президента, които не смеят да се легитимират. Действат като разбойници, които ни блъскат и не казват от чие име и в какво качество правят това нещо", коментира Христо Иванов. И призова президента Румен Радев да обясни на какво основание служители на НСО охранявят този обект.

Преди няколко седмици членове на "Демократична България" отново опитаха да стигнат до сараите на Ахмед Доган, но по сухоземен път - при това държавен. И тогава обаче опитът им се увенча с неуспех заради бариера и охранители на пътя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във