Параграф22 Weekly

§22 Новини

Охранител отива за 3 г. в затвора заради блудство

Районен съд - Варна осъди за блудство на 3 години лишаване от свобода 68-годишен охранител в училище, съобщиха от пресцентъра на съда.


Шестдесет и осем годишният П. П. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 19 и 20 октомври 2011 г., в ползвано от охраната помещение на входа на учебната сграда, той извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление, като бръкнал под долнището на анцуг на 7-годишно тогава момиче, опипвал го и го целувал по бузата. Деянието е извършено при продължавано престъпление в два последователни дни, когато подсъдимият е бил "дублиращ охранител" на титуляра в училището и поемал част от смените му през месеца.


Според обвинителния акт, подсъдимият предлагал на детето да оставя раницата си в стаята на охраната и да гледа от мониторите за видеонаблюдение коридорите на училището, докато изчаква идването на треньорка, която да го взема за курс по плуване. Тогава са били осъществени и блудствените действия. Бащата на първокласничката разбрал за проблема на втория ден, когато дошъл да я прибере след занимания по плуване и установил, че 7-год. момиченце отказва да влезе в стаята на охраната и се притеснява да вземе раницата си. За инцидента са били уведомен класен ръководител, ръководството на училището и на охранителната фирма, а впоследствие била подадена и жалба в полицията.


Делото бе разгледано при закрити врата. Подсъдимият не признава вината си. Той е с чисто съдебно минало. В случай, че бъде потвърдена присъдата на първоинстанционния съд, 68-годишният мъж следва да търпи наложеното му наказание в затворническо общежитие от открит тип.


Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във