Параграф22 Weekly

§22 Новини

Окръжен съд – Бургас разреши нови доказателства по дело "Гранити"

Окръжен съд - Бургас даде тридневен срок на страните в наказателното дело за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов през 2008 г. да представят писмено искания за събиране на нови доказателства в процеса, съобщиха от магистратурата.


В съдебното заседание съставът изслуша вещо лице, изготвило съдебно-медицинска експертиза на подсъдимия Стоян Колев във връзка с неговата молба за изменение на постановената му мярка за неотклонение задържане под стража. По делото известно като "Гранити" е представена втора съдебно-медицинска експертиза, но вещите лица, изготвили заключението не се явиха пред съдебния състав поради служебен ангажимент.


Защитникът на Колев поиска да бъде изготвена допълнителна съдебно-медицинска експертиза във връзка с други, неизследвани негови заболявания. Съдебният състав му даде възможност писмено да посочи заболяванията и какви медицински специалисти да ги изследват. Техните заключения трябва да бъдат представени на следващото съдебно заседание по делото на 28 май.


Окръжен съд - Бургас изслуша обясненията, дадени днес от подсъдимия Стоян Петров, който твърди, че всичко посочено спрямо него в обвинителния акт е лъжа. Предвид противоречията между обвинителната теза и изложената днес от Петров версия, съдът допусна и бяха прочетени обясненията на подсъдимия, дадени в два разпита в хода на досъдебното производство.


Останалите подсъдими по делото са Нено Стоянов, Галин Костов и Станислав Михайлов. Последният по данни на ОД на МВР -Бургас не може да бъде открит.

Facebook logo
Бъдете с нас и във