Параграф22 Daily

§22 Новини

Окръжен съд - Пловдив даде 6 години затвор на двама полицаи за грабеж в големи размери

Окръжен съд - Пловдив осъди подсъдимите Стефан Модев и Петър Атанасов, като на всеки от тях наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от шест години при първоначален строг режим за грабеж в големи размери, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Окръжният съд призна подсъдимия Стефан Модев, работил до задържането му като младши инспектор в Сектор "Общинска полиция" и Петър Атанасов, работил до задържането му в ОД на МВР - Пловдив като разузнавач в Отдел "Криминална полиция", за виновни в това, че на 27 май 2017 г. в Пловдив, са отнели чужди движими вещи - лекотоварен автомобил на стойност 8000 лева, мобилен телефон на стойност 272 лева и 37 500 кутии цигари на стойност 281 250 лева - всичко на обща стойност 289 533 лева, от владението на Е. Х., с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това са употребили сила и заплашване.

Със същата присъда подсъдимият Стефан Модев е признат за виновен в това, че на 9 юни 2017 г. в Пловдив, като е държал огнестрелно оръжие - пистолет и боеприпаси без да е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона. Съдът му е наложил едно общо най-тежко наказание "лишаване от свобода" за срок от шест години при първоначален строг режим.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в срок от 15 дни пред Пловдивския апелативен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във