Параграф22 Daily

§22 Новини

Окръжен съд - Варна организира конкурс за ученическо есе и визуална творба

Окръжният съд във Варна организира конкурс за ученическо есе и визуална творба на тема "ПРАВ(ил)А и СВОБОД(н)И", като част от инициативата Дни на отворените врати, която тази година се наложи да се видоизмени, съобщиха от пресслужбата на институцията. Събитието се провежда традиционно по повод 16 април - Ден на българската Конституция и празник на юриста.

Целта на конкурса е да се мотивират децата в ученическа възраст във Варна да разсъждават върху темата за правата и свободите, които всеки от нас има, и защо е необходимо и важно всички да спазваме правила, живеейки в едно общество, уточняват от съда. Организаторите очакват чрез средствата на изкуството и словото учениците да изразят своето разбиране за права/правила и личното усещане за свобода.

Конкурсът е в 3 категории - фотография, рисунка и есе, и ще продължи до края на април. Желаещите да участват трябва да се запознаят с регламента на конкурса, който е публикуван в сайта на съда. Участниците в раздел "визуална творба", събрали най-много харесвания във фейсбук страницата "Младите и правосъдието", ще бъдат класирани като финалисти, а победителите ще бъдат избрани от компетентно жури.

Обявяването на победителя и награждаването ще бъде през май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във