Параграф22 Daily

§22 Новини

Окръжна прокуратура – Хасково обвини турски гражданин за контрабанда на пистолети

На ГКПП - Капитан Андреево, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършването й в естествена кухина на полуремаркето митническите служители открили черни полиетиленови чанти, в които са били укрити 9 броя пистолети от различни марки.

Контрабандните огнестрелни оръжия са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил К.А., на 56 г., е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б. „Г“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“, както и „забрана за напускане пределите на Република България” освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково, като наред с това е бил временно отнет и документът му за задгранично пътуване.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във