Параграф22 Daily

§22 Новини

Окръжна прокуратура – Пазарджик се самосезира за кмета на града Тодор Попов

На 22 април 2015 г., след излъчен репортаж по bTv, Окръжна прокуратура – Пазарджик се самосезира по повод на изнесените данни: луксозен недвижим имот в с. Паталеница, общ. Пазарджик, собственост на кмета на града Тодор Попов, съобщиха от държавното обвинение.

Целта на проверката е да установи наличие на данни за престъпление за неплащане на данъци (чл. 255 от НК) и сделки с имущество, придобито по престъпен начин (чл. 253 от НК). В хода на проверката ще бъдат изискани всички документи, даващи информация за стойността на имота, ще се провери времето за придобиване и построяване на сградите на имота, фирмите и лицата, участвали в построяването. Прокуратурата проверява и дали имотът е деклариран  в общинските служби. Ще се установят и всички останали собственици на имота, като се провери и свързаността им с Тодор Попов.

Ще бъде извършена пълна проверка на търговските дружества, в които има участие съпругата на Тодор Попов, и ще се поиска информация от НАП за разкриване на данъчно-осигурителната тайна на всички физически лица от търговските дружества. Ще бъде проверена и счетоводната дейност на дружествата.

Ще бъде извършена пълна проверка на доходите на сем. Попови, заемите, ако са придобивали такива, и начинът на изплащането им.

Прокуратурата ще изиска и договора за ползване на автомобила, показан в предаването на Би Ти Ви, за който се сочи, че е предоставен от „приятел, спечелил търгове по ЗОП с възложител Община Пазарджик“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във