Параграф22 Daily

§22 Новини

Окръжна прокуратура - Плевен предаде на съд мъж, дал подкуп на полицаи

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу  25-годишен мъж, дал подкуп на двама  полицаи, за да не съобщят за превозвания от него тютюн с неустановен произход  - престъпление по чл.304 а от НК.

Обвинението срещу Пешо Ф. е за това, че на  05.12.2015 г. в гр.Долни Дъбник, обл. Плевен,  дал подкуп – парична сума в размер на 30 лева - на двама полицейски служители от  „Пътен контрол” при РУМВР – гр.Долни Дъбник, изпълняващи служебните си задължения, за да не извършат действия по служба – да сигнализират  за констатирано от тях извършено престъпление /държане на акцизни стоки без бандерол/.

На 05.12.2015 г.  обвиняемият пътувал с лек автомобил „Опел Астра” от  с.Буковлък за гр.Кнежа, като превозвал няколко чувала с тютюн с неустановен произход.  В гр.Долни Дъбник бил спрян  от полицейски автопатрул. При проверката  униформените установили, че превозва чували с насипен тютюн и веднага сигнализирали „Икономическа полиция“, че са задържали лице, превозващо тютюн без бандерол. Тогава обвиняемият  предложил на двамата полицаи да им даде „по някой лев и  да го пуснат да си ходи“. Полицаите го предупредили, че това е престъпление – подкуп на длъжностно лице.  Въпреки това, обвиняемият се протегнал през отворения прозорец на предната лява врата на полицейския автомобил и с ръка хвърлил на шофьорската седалка две банкноти – една от 20 лева и една от 10 лева, като отново казал на двамата полицаи да вземат парите и да го пуснат да си ходи.

Пешо Ф. има минали осъждания за престъпления от общ характер.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд - Плевен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във