Параграф22 Weekly

§22 Новини

Окръжният съд Пазарджик ще гледа дело за присвояване

Дело за присвояване ще гледа Окръжният съд в Пазарджик, съобщиха от администрацията на съда. Делото е образувано по въззивна жалба от подсъдимия против присъда на Районен съд - Панагюрище, с която същият е признат за виновен в това, че в периода от ноември 2009 - март 2011 година в град Стрелча, в качеството си на длъжностно лице - директор на общинско предприятие "Общински дейности и имоти", е присвоил чужди пари в размер на над 34 хиляди лева и чужди вещи на стойност 500 лв., всички собственост на община Стрелча, връчени му в това му качество и поверени да ги пази и управлява, като присвояването е в големи размери.


Осъден е на 3 години "лишаване от свобода" , с наложен изпитателен срок от 5 години и лишаване от право да упражнява търговска дейност за срок от три години. Осъден е и да заплати на община Стрелча сума, равностойна на присвоеното като обезщетение за причинени имуществени вреди.


Съдия докладчик е Георги Веселинов.


По дело за незаконно притежание на боеприпаси ще заседава днес Окръжният съд в Пазарджик, съобщиха от администрацията на магистратурата . Делото е образувано по въззивна жалба от подсъдимия против присъда на Районен съд - Пазарджик, с която същият е признат за виновен в това, че на 14 февруари 2008 година в село Аканджиево, в дома си е държал боеприпаси - патрони, кутии с барут, кутии капси за ловни патрони, без да има за това надлежно разрешително. Осъден е на 2 години и 6 месеца "лишаване от свобода", с наложен изпитателен срок от 4 години.


Съдия докладчик е Георги Веселинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във